Bistro De Schilder is opgericht in 1983 door Wim Vanhaecke en Mieke D'Hondt. Het restaurant was van oorsprong geen restaurant maar een café waar de mensen na het werk gezellig bijeenkwamen om wat stoom af te laten. Na enkele jaren was het duidelijk dat de klanten wel iets meer wilden dan bier en fris of warm. Daarop ging Mieke of 'Ma' op haar vrije dag naar Ieper om daar een koksdiploma te behalen. Dat lukte ook en brasserie de Biskaje was geboren.
Ondertussen groeiden ook de 2 kinderen van Mieke en Wim mee op in de zaak. Robbrecht besloot om naar de koksschool Spermalie te gaan. Na afstuderen van Robbrecht en Dimitri zetten ze ook hun schouders mee onder de zaak. Het team wou vernieuwing en Restaurant Bistro De Schilder zag het levenslicht. Met vallen en opstaan werkte het team aan betere lekkere gerechten uit de Belgische en Franse keuken.
Ondertussen komt Brugge steeds meer op de toeristische landkaart te liggen van een Internationaal publiek die Brugge komt bezoeken voor de chocolade, kant, cultuur en het uit eten gaan. Ook lokale buurtbewoners weten het restaurant te waarderen voor de eerlijke prijs en lekker eten. Tot op vandaag baten we het restaurant uit met oog op kwaliteit, versheid en service. We aarzelen zeker niet om de Belgische troeven uit te spelen, troeven zoals de bieren, chocolade, wafels en natuurlijk kwaliteits vlees en vis van eerste keuze en van gecontroleerd oorsprong.