Moordvlucht Moordspel in Zoetermeer

Moordvlucht Moordspel is het leukste moordspel van Zoetermeer. Wij presenteren in Zoetermeer dit hilarische moordspel als originele en betaalbare invulling voor iedere gelegenheid. Perfect verzorgd, veelzijdig en geschikt voor de meest uiteenlopende gezelschappen.

Moordvlucht in Zoetermeer is letterlijk een dinerspel van hoog niveau. Deze meer dan amusante moordsoap speelt zich namelijk af aan boord van een Boeing 737. Captain Dick van Bill en zijn crew verwelkomen u op vlucht MV7700 van Singapore naar Sydney. In de businessclass bevinden zich onder andere volkszanger Rien Rolmees, overjarig pornoactrice Lola Luxembourgh, de Duitse voetbalvedette Karen Schwalbe en dj Lady Blue. Tijdens de vlucht wordt Captain van Bill onwel en sterft! Zijn koffie blijkt te zijn vergiftigd! De dader moet één van de crewleden of passagiers zijn. Air Marshall Marshal start een onderzoek maar wordt zelf ook vermoord! De stokoude detectiveschrijfster Miss Marbles denkt beide zaken echter voor de landing te kunnen ontrafelen. Maar niet zonder jullie hulp.


Meer informatie over Moordvlucht Moordspel

 

De plaats Zoetermeer

Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer is gebleken dat reeds in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het centrum bleek na onderzoek zo´n 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van echte bewoning werden gevonden, heeft de gemeente Zoetermeer de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om het imago van de stad te verbeteren.

De bewoning van Zoetermeer is ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning nabij het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en het werd als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote water partijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer en vervolgens de overige meren ingepolderd en verkaveld. De polder waar de hedendaagse wijken Buytenwegh en De Leyens liggen, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.