Bistro des Belges in Oostende

Een zeer sfeervolle Bistro die centraal gelegen is in Oostende op loopafstand van de winkelstraten, boulevard en station van Oostende.

In het nieuwe restaurant Bistro des Belges in Oostende kan men voortreffelijk eten, maar tegelijk dient de zaak als opleidingscentrum voor de horeca. Ondernemers Alain Tournoy en Glenn Hoorelbeke realiseerden dit concept. In samenwerking met de VDAB en het Centrum voor Volwassenenonderwijs worden per maand drie medewerkers opgeleid om te kunnen werken in de keuken, zaal of bar. "We werken aan de attitudes van de kandidaten, niet aan hun technieken", zegt Glenn Hoorelbeke. "Het gaat daarbij om klantvriendelijkheid, stiptheid, flexibiliteit en hygiëne. Als restaurantgast mag je evenwel niet merken dat je komt eten in een opleidingscentrum. Na afronding van de opleiding krijgen de kandidaten een officieel attest." Het restaurant in de Graaf De Smet de Naeyerlaan is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 11 uur. De naam van de zaak, een knipoog naar België, heeft trouwens meerdere redenen. "Oostende is de Koningin der Badsteden, koning Albert II heeft in hetzelfde gebouw een appartement en op een steenworp ligt de marinekazerne, waar bijna 80 procent van onze mariniers opleiding heeft gehad".

 

Dinerspel-arrangementen in Bistro des Belges


 

Bistro des Belges vindt u hier

 

 

De plaats Oostende

Oostende is de meest westelijke stad van België. Oostende heeft ruim zeventigduizend inwoners en is de grootste en ook enige stad aan de Belgische kust. De eerste nederzetting die een voorloper van het hedendaagse Oostende is dateert uit de 9e eeuw. Oostende behoort dan ook tot de oudste nederzettingen in het kustgebied. De naam Oostende lijkt verwarrend vanwege de ligging van de stad binnen België. De naam is echter gebaseerd op de ligging op het voormalige eiland Testerep. Oostende lag toen op het oostelijke einde van het eiland. Aan de westkant van Testerep lag Westende, een plaats die nu nog steeds ten westen van Oostende ligt. Het eiland is in de loop der tijd door ontwatering toegevoegd aan het Belgische vasteland. Dit gebeurde door middel van inpoldering en bedijking. In de eerste eeuwen als stad zijnde(Oostende kreeg stadsrechten in of vlak voor het jaar 1266), heeft Oostende nog regelmatig met zware overstromingen te kampen gehad. De stad is dan ook meerdere keren verplaatst. De oude stad Oostende heeft ooit zelfs op een plek gelegen waar nu inmiddels zee is. Het Oostende van nu ligt in een gebied dat ten zuiden/zuidoosten van de regelmatig weggespoelde oude stad ligt.