Moordspel De Ongenode Gast in Heerenveen
Geniet tijdens jouw uitje in Heerenveen van deze hilarische moordsoap in combinatie met diner of eventueel lunch! Moordspel “De Ongenode Gast” draait om één vraag: Wie vermoordde Tante Jopie? Een interactief en amusant moordspel, geschikt voor bedrijfsuitstappen, vrijgezellenfuiven en familiefeesten van de meest uiteenlopende gezelschappen vanaf acht personen. Kruip in de rol van één van de markante personages en probeer tijdens dit komische moordspel in Heerenveen uit te vinden wie Tante Jopie voorgoed het zwijgen oplegde. Een Nederlands/Vlaamse productie, te reserveren in diverse aangesloten restaurants of in een restaurant in Heerenveen van eigen keuze. Tegen een verrassend lage prijs!
Darnaast is er een versie beschikbaar met online e-presentatie. Hiermee leid je ook in Heerenveen gemakkelijk zelf Moordspel "De Ongenode Gast" terwijl je gewoon aan het spel deelneemt. Eenvoudig, leuk om te doen en een stuk goedkoper. Meer informatie vind je hier.
Meer informatie over Moordspel De Ongenode Gast
De plaats Heerenveen
Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. De plaats is in 1551 ontstaan op het kruispunt van de Heeresloot en de Schoterlandse Compagnonsvaart. Hier lag ook de Heereweg, de verbindingsweg Zwolle-Leeuwarden. Het graven van deze twee kanalen gebeurde op initiatief van drie heren: Van Dekema, Cuyck en Foeyts. Op 24 juli 1551 richtten ze een compagnie op met als doel grote stukken land te kopen om aan veenontginning te doen. Vandaar de naam de heeren -van het- veen, oftewel Heerenveen.
In de 19e eeuw ontwikkelde Heerenveen zich doordat, behalve dat er welgestelde burgers waren, er ook veel middenstand kwam. En met het nabijgelegen Oranjewoud wordt de plaats sindsdien ook wel Het Friese Haagje genoemd. Er was echter een obstakel. Door de plaats liep de grens van de twee gemeenten Aengwirden en Schoterland. Pas op 1 juli 1934 werd uit stukken van deze twee gemeenten, en een stukje van de gemeente Haskerland, de gemeente Heerenveen gevormd. Deze geschiedenis vinden we ook terug in het wapen van Heerenveen. Heerenveen werd de hoofdplaats van de nieuwe gemeente Heerenveen.